• Početna>
  • Vesti>

Zašto u 21. veku nekome smeta dobra saobraćajnica kojom saobraćaju i Srbi i Albanci?

Nakon što je predsednik Srbije Alekandar Vučić najavio da će najduže za mesec dana početi izgradnja puta Jarinje – Kosovska Mitrovica, saopštenjem se oglasila Kosovska vlada u kome navodi da Srbija ne može da izvodi ove radove, da je regionalni put Jarinje- Mitrovica u njenoj nadležnosti.

“Pokušajem Vlade Kosova da spreči rekonstrukciju puta Jarinje – Kosovska Mitrovica pokazan je stav albanskih političara prema Srbima na Kosovu i Metohiji izjavio je potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

“Zašto u 21. veku nekome smeta dobra saobraćajnica kojom saobraćaju i Srbi i Albanci kada idu prema centralnoj Srbiji. Pitali smo se i kada su zabranili da se Srbi vakcinišu, očigledno da je namera da se Srbi stave u geta, da se stave u takve uslove u kojima je nemoguće živeti život dostojan čoveka u 21. veku. Očekujem da će Međunarodna zajednica reagovati na ovakve izjave. Potrebno je da gledamo u budućnost, a budućnost znači bolji putevi i bolja infrastruktura za sve građane. Nadam se da će se omogućiti da Srbija nastavi sa investiranjem, pre svega, u oblasti infrastrukture a posebno kada govorimo o putu Jarinje – Kosovska Mitrovica”, rekao je Igor Simić.

“Oni imaju samo jedan cilj da sve što je dobro za Srbe, i za opstanak Srba na ovim prostorima, unište. Ako znamo da su poslednji put zabranili vakcine, šta imamo da očekujemo dalje. Imali smo takse kada su zabranili hranu, njihov jedini cilj je da oteraju srpsko stanovništvo sa ovih prostora”, kaže predsednik Udruženja privrednika Severa KiM Radoš Petrović.

Kao i uvek građani imaju potpuno poverenje u svoju državu Srbiju. Jedan od anketiranih građana kaže da Kurti treba jednom da shvati da je i on državljanin Srbije i da treba da poštuje institucije Srbije. Građani ističu da će uprkos svemu uz pomoć države Srbije ostati na ovim prostorima.

Predsednik Aleksandar Vučić je najavio da će najduže za mesec dana početi rekonstrukcija magistralnog puta Jarinje – Kosovska Mitrovica dužine 54 km.

Izvor: TV Most, RKM

Comments

Pročitaj još