• Početna>
  • Vesti>

Petković uputio sveštenstvu i vernicima Rimokatoličke crkve, čestitku povodom Uskrsa

Beogradskom nadbiskupu i mitropolitu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu i svim vernicima Rimokatoličke crkve, posebno katolicima na Kosovu i Metohiji, najveći hrišćanski praznik Uskrs, čestitao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade RS Petar Petković.

“Dan Hristovog vaskrsenja nosi u sebi simbol pobede večnog života nad smrću, svetlosti nad tamom, smisla nad besmislom. To je ujedno i blistava pobeda, koja se opire beznađu i koja nam pruža mogućnost za duboko poimanje istine novog rađanja, sa kojom uvek i iznova vaskrsavaju naša vera, ljubav i nada.

Najveći hrišćanski praznik i ove godine dočekujemo suočeni sa jednim od najtežih savremenih izazova, pandemijom koja je zadesila vascelo čovečanstvo. Izazovi su novi, ali se sa njima moramo i možemo suočiti oslanjajući se, pre svega, na stare, neprolazne hrišćanske vrednosti, ljubavi, humanosti i solidarnosti, koje su davale smisao ljudskom trajanju kroz vekove i koje su garancija naše budućnosti i identiteta.

Te vrednosti, koje zajednički baštinimo na ovim prostorima, snažna su podrška da svojim pregnućima doprinesemo opštem napretku, nastavljajući da usvršavamo društvo jednakih šansi, multikulturalne i multikonfesionalne harmonije. Iskreno zajedništvo, nadahnuto porukama čovekoljublja koje nam donosi Uskrs, učiniće da nam praznična radost bude čista i potpuna, kojom ćemo istinski svedočiti Hristovom vaskrsenju.

Neka ova radosna vest o Hristovom vaskrsenju uđe u svaku kuću, svaku porodicu i neka dospe u srce svakoga od nas!

Uz izraze visokog uvažavanja, Vama lično, Vaša Preuzvišenosti, želim od Gospoda radost i blagoslov u svakom Vašem delovanju, a pre svega dobro zdravlje i duhovni mir”, istakao je Petković u uskršnjoj čestitki.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još