• Početna>
  • Vesti>

Slavko Simić: U toku realizacija plana izgradnje još 180 stanova u četiri severne opštine

Putem javnih konkursa samo u toku prošle godine dodeljeno je preko 100 stanova u Kosovskoj Mitrovici i 40 u Leposaviću, a u toku je realizacija plana izgradnje još 180 stanova u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću najavljena za tekuću godinu , saopšteno je iz kosovsko-mitrovačkog okruga.

Angažovanjem državnih i institucija lokalnih samouprava u prethodnim godinama rešeno nekoliko stotina stambenih problema, navode u saopštenju.

“Država Srbija je u cilju opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, sprovodeći programe zbrinjavanja interno raseljenih lica i ugroženih kategorija stanovništva, izgradila više stotina stambenih jedinica u opštinama u kojima nealbanski živalj čini većinu stanovništva. I pored toga u prethodnom periodu nije bilo moguće rešiti sve probleme, ali Srbija nastavlja da gradi nove stanove kako bi mlade ljude zadržala u južnoj srpskoj pokrajini” navodi se u saopštenju.

Ističu da se načelniku okruga svakodnevno obraća na desetine građana kojima je rešavanje stambenog problema najvažnije.

Kosovskomitrovački okrug je u saradnji sa privremenim organima opština aktivno rešavao prioritetne stambene probleme, a u poslednje vreme naročito je posvećena pažnja stambenom zbrinjavanju mladih bračnih parova.

“Uz neophodnu pomoć predsednika Srbije i Vlade Srbije preko vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju mi ćemo i dalje rešavati stambene probleme naših građana sve dok svaka porodica i svaki pojedinac ne budu stambeno zbrinuti. To je preduslov opstanka i ostanka našeg naroda na Kosovu i Metohiji, to je borba za svakog pojedinca, i mi ćemo se u toj borbi izboriti za pobedu, navodi u saopštenju Slavko Simić, načelnik okruga. Dodao je da je otvoren za razgovor sa građanima i da će institucija truditi da, nakon obraćanja državnim organima građani budu ohrabreni u nameri da “ovde nastave da žive kao svoji na svome i da se osećaju spokojno i zbrinuto”.

Raspodela novosagrađenih stanova će se odvijati putem javnih konkursa, pa apelujem na građanstvo da se pravovremeno informiše putem javnih glasila, navodi se u saopštenju izjava načelnika Slavka Simića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kosovskomitrovački okrug

Comments

Pročitaj još