• Početna>
  • Vesti>

Petković: Jedini koji treba da povuku svoje reči su albanski lideri

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Ne razumem zašto se Agim Bahtiri uplašio politike mira i poruka pomirenja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je danas ponovo pozvao sve na zdrav razum, ali i jasno rekao da znaju Srbi na Kosovu i Metohiji sve, pa i to ko je garant opstanka i ostanka našeg naroda, rekao je u saopštenju direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

“Jedini koji treba da povuku svoje reči su albanski lideri, od kojih svakodnevno stižu ratnohuškačke izjave, pozivi na stvaranje velike Albanije i ultimatumi kojima se potkopava dijalog.

Baza, čiju gradnju na severu pokrajine najavljuje Bahtiri, nije nikakav humanitarni ni tržni centar, već vojni objekat koji je direktna pretnja Srbima u četiri opštine na severu pokrajine. Baš kao što je pretnja i deklaracija Bahtirija koju je 2018. izglasala skupština Južne Mitrovice da se izvrši aneksija severnog dela Kosovske Mitrovice.

A to kako će Bahtiri i drugi albanski “prvaci” da štite srpski narod na Kosovu i Metohiji najbolje znaju Srbi iz Peći, Prizrena, Prištine gde ih više nema.

Danas su i u Prištini očigledno dobro shvatili poruku da Beograd nikome ne preti, ali i da ume da zaštiti svoj narod i da nikome neće dozvoliti nove “pogrome” i “oluje”,rekao je Petković.

Ranije danas Bahtiri je komentarisao reakciju predsednika Srbije o najavljenoj izgradnji vojne baze Kosovskih bezbednosnih snaga. Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri je zahtevao da Vučić povuče izjavu.

“Predsednik Srbije Vučić ne može da se meša u unutrašnje stvari Kosova, posebno u poslove opštine Mitrovica.

Vojna baza KBS koja će se graditi na brdu Crnuša nije provokacija ni za koga, niti će ugroziti bezbednost kosovskih Srba, već će ih Kosovo svojim mehanizmima štiti i kao ostalo stanovništvo”, rekao je Bahtiri.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još