• Početna>
  • Vesti>

Povratnica na KiM puštena po saslušanju, brani se sa slobode

Povratnica na Kosovo i Metohiji, Mila Anđelković (44) iz sela Novake kod Prizrena, saslušana je danas u Osnovnom tužilaštvu Prizrenu, nakon čega je puštena da se brani sa slobode, do dalje odluka tužioca.

Kosovska policija sinoć je uhapsila ovu povratnicu na Kosovo i Metohijuna, na prelazu Merdare, zbog navodno falsifikovanih papira za stan u Suvoj Reci, koji je njen otac dobio od Elektrokosmeta još 1998. godine.

Njen branilac Dejan Vasić rekao je Tanjugu da je tužilac Osnovnog tužilaštva u Prizrenu uvažio dokumentaciju koju su mu Anđelkovićevi, Mila i on prezentovali, a kojom je, kako je naglasio, nesumnjivo utvrđeno da ona nije izvršila krivično delo koje joj se stavlja na teret.

Odmah nakon saslušanja, ona je puštena da se brani sa slobode, a o daljem toku postupka odlučiće tužilac, napomenuo je advokat Vasić.

Ranije danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je vest o hapšenju Anđelkovićeve, navodeći da je pod pratnjom policije sprovedena u stanicu u Suvoj Reci.

Njoj je Kancelarija za KiM obezbedila advokata, i o njenom hapšenju obaveštila sve relevantne predstavnike međunarodnih misija u južnoj srpskoj pokrajini.

Kancelarija navodi da je Anđelkovićeva uhapšena zbog stana koji je uzurpirao Albanac, bivši kolega njenog pokojnog oca. Iako je doneto rešenje o iseljavanju uzurpatora, napravljen je dogovor da on ostane u stanu i plaća kiriju.

Međutim, kiriju je platio samo jedan mesec, a posle toga je nastavio da bespravno živi u stanu.

“Hapšenje Mile Anđelković još jedan je od brutalnih primera zastrašivanja Srba povratnika na Kosovo i Metohiju. Očigledna je namera vlasti u Prištini da se Srbi različitim mehanizmima pritisaka i pretnjama hapšenjem odvrate od povratka”, ističe Kancelarija za KiM.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još