• Početna>
  • Vesti>

Popović, Rakić i predstavnici EU i IOM-a posetili korisnike projekta RRK 5

Predstavnici odeljenja za razvoj UN-a kancelarije Evropske Unije i Međunarodne organizacija za migraciju posetili su danas opštinu Gračanica i sa gradonačolnikom Srđanom Popovićem, razgovarali o do sada implementiranim projektima i planovima za buduća ulaganja.

Jedan od uspešnijih projekata, koji je podržan i od strane Ministarstva za zajednice i povratak i Opštine Gračanica, je Omladinski centar kao primer saradnje i koncept ulaganja i u drugim oblastima.

Koordinatorka za razvoj UN-a Urlike Rikardson,tokom posete opštini Gračanica  kazala je da je interakcija mladih jako bitna.

„Želimo da čujemo sa čime se suočava Srpska omladina i čitava zajednica. Pozdravila bih napore Omladinskog centra. Važno je uspostaviti platformu za interakciju mladih, bitno je da delimo informacije. Takođe je važno da znamo kako su zajednice uključene u sprečavanju širenja KOVIDA 19“, kazala je Urlike Rikardson.

Gradonačelnik Gračanice, Srđan Popović, rekao je da je kroz projekat RRK5 dosta urađeno i da će se sardnja nastaviti i u budućnosti.

„Zahvaljujući Ministarstvu za zajednice i povratak, UN-u i IOM-u jedan od najvećih projekata urađenih u našoj opštini je projekat RRK 5. Odradili smo dobar posao. Napravljeno je mnogo kuća za povratnike i za naše meštane, finansirali smo mnogo malih biznisa koji su otvorili mogućnosti za našu omladinu za opstanak na ovim prostorima. Nastavićemo saradnju, radićemo na novim idejama i na novim projektima“, rekao je Srđan Popović.

Sa predstsvnicima Međunarodne zajednice, korisnike programa projekta za povratak i reintegraciju, posetili su gradonačelnik opštine Gračanica Srđan Popović i ministar za zajednice i povratak Goran Rakić. Oni su, sa porodicama koji su dobitnici grantova i finansijske pomoći za izgradnju kuća, razgovarali o boljim uslovimi za život, koji su stvoreni zahvaljujući ulaganjima.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još