• Početna>
  • Vesti>

Izložba crteža “Presek stanja” Aleksandra Glibetića u sredu u PKC “Akvarijus”

Izložba crteža “Presek stanja” likovnog umetnika Aleksandra Glibetića iz Kraljeva biće otvorena u Privatnom kulturnom centru “Akvarijus” u Kosovskoj Mitrovici u sredu (31. mart) u 19 časova.

Izložbu će otvoriti njegove kolege Miljana Dunđerin i Stefan Stevanović.

Glibetićeva izložba prva je u ciklusu “Drugi put u Akvarijusu”, u okviru kojega će u galeriji PKC-a izlagati nekadašnji studenti Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici koji su svoje prve samostalne izložbe imali upravo u „Akvarijusu“.

Do kraja sezone svoje nove likovne radove mitrovačkoj publici predstaviće i Vuk Đurić iz Čačka, Stefan Stevanović iz Kragujevca i Tijana Rodić iz Niša.

Aleksandar Glibetić je osnovne akademske studije (odsek vajarstvo) završio na mitrovačkom Fakultetu umetnosti 2018. godine, u klasi profesora Peka Nikčevića. Mitrovačkoj publici poznat je, između ostalog, po izložbi crteža „Dnevnik iz karantina“, ali i kao organizator prve virtuelne izložbe u realnom prostoru u Kosovskoj Mitrovici, koju je realizovao u saradnji sa grčkim umetnikom Nikosom Arvanitidisom. Obe izložbe predstavljene su u PKC „Akvarijus“.

Radovi Aleksandra Glibetića biće izloženi u galeriji do 10. aprila.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još