• Početna>
  • Vesti>

Porodicama Nisić i Dimić iz Klokota Ministarstvo za zajednice i povratak obezbediće novi dom

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je u opštini Klokot posetio višečlane socijalno-ugrožene porodice Nisić i Dimić i tom prilikom obećao izgradnju novih kuća.

“Prvo smo posetili petočlanu porodicu Nisić koja živi u teškim uslovima u kući u kojoj ne postoje uslovi da njihovo troje dece odrastaju normalnim životom a zatim i sedmočlanu porodicu Dimić u selu Mogila u ovoj opštini. Mišljenja sam da moramo stvoriti adekvatne uslove za život obema porodicama i njihovoj deci, jer su upravo deca naša budućnost. Raduje me to što sam danas i Nisićima i Dimićima mogao da saopštim da će dobiti nove kuće koje će graditi Ministarstvo za zajednice i povrtak, a kuće će takođe biti potpuno opremljene novim nameštajem” rekao je Rakić.

Rakić je kazao da je zadovoljan činjenicom da je jedna od njegovih prvih odluka na čelu Ministarstva za zajednice i povratak, izgradnja kuća dvema porodicama i obezbeđivanje sigurne budućnosti.

”Ovo je ujedno jasan pokaztelj i nastavak politike koju je sporovodio prethodni ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić. Njegova energija i želja da pomogne svima kojima je pomoć neophodna je i dalje prisutna kod svih nas, a ja sada mogu da vam obećam da ću se lično zalagati u okviru mogućnosti koje nam budu dozvoljavale da na ovaj način pomognemo što veći broj ugroženih porodica” poručio je Rakić.

Najavljeno je da će kuće biti izgrađene za nešto više od mesec dana, a članovi porodica Nisić i Dimić kažu da im je ovo jedan od najsrećnijih dana u životu.

“Konačno će naša deca dobiti svoju sobu i mir. Mogu da uče. Zahvaljujem ministru Rakiću što nas je obradovao” rekli su Dimići, dok Novica Nisić ističe da im ovo puno znači za opstanak.

Rakić je najavio identifikovanje i rešavanje problema po prioritetima i nastavak obilaska drugih opština.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još