• Početna>
  • Vesti>

Na sajtu Opštine Kosovska Mitrovica objavljen konkurs za dodelu podsticaja za razvoj poljoprivrede i preduzetništva

Na sajtu Opštine Kosovska Mitrovica objavljen je konkurs za dodelu podsticaja za razvoj poljoprivrede i preduzetništva preko kojeg zainteresovani mogu da se prijave za korišćenje finansijskih sredstava.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je u razgovoru sa načelnicom Odeljenja za privredu i načelnicom Odeljenja za društvene delatnosti, razjasnio detalje ovog konkursa, koji se odnosi na program rasporeda i korišćenja finansijskih sredstava radi podrške privrednom i ekonomskom razvoju nealbanskih zajednica na teritoriji opštine Kosovska Mitrovica za 2021. godinu.

Spirić je istakao da je cilj ovog konkursa smanjenje nezaposlenosti onima koji žele da započnu samostalno poslovanje.

“Takođe, ovim konkursom se nudi i podrška preduzetništvu žena i mladih kao i jačanje konkurentnosti privrednih subjekata kroz dodelu podsticajnih sredstava za ulaganje u nabavku novih mašina i opreme za mala i srednja privredna društva na teritoriji opštine Kosovska Mitrovica. Sredstva koja su opredeljena Programom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, zahvaljujući Kancelariji i direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću, Vladi Republike Srbije i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, namenjena su za finansiranje i sufinansiranje nabavke novih proizvodnih sredstava , kao i opreme direktno uključene u proces proizvodnje, koja se odnosi na proizvodne mašine i opremu, delove, specijalizovane alate za mašine i druga kapitalna dobra i građevinsku mehanizaciju za potrebe obavljanja građevinskih radova” rekao je Spirić.

Potrebna dokumentacija se može preuzeti sa sajta Opštine Kosovska Mitrovica, a predaja zahteva će biti vršena preko Pisarnice Opštine Kosovska Mitrovica.

Konkurs je realizovan sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Vlade Republike Srbije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još