• Početna>
  • Vesti>

U operaciji “Oluja” uhapšeno sedam osoba osumnjičenih za šverc oružja na KiM

Kosovska policija u saradnji sa Tužilaštvom i Osnovnim sudom u Uroševcu uhapsila je sedam osoba osumnjičenih za šverc oružja, prenosi Kosovo pres.

U akciji simbolčnog naziva “Oluja” nenajavljeno je izvršen pretres na nekoliko lokacija u Uroševcu, Gnjilanu, Lipljanu, Prištini i Štrpcu i zaplenjena veća količina oružja.

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Šukri Jašari rekao je da je ova kriminalna grupa pod nadzorom od decembra prošle godine.

“Operacija pod nazivom ‘Oluja’ sprovedena je u opštinama Uroševac, Gnjilane, Priština, Lipljan i Štrpce. Tokom akcije uhapšeno je sedam osoba osumnjičenih za šverc oružja”, rekao je Jašari.

Portparol kosovske policije Arbneše Ajvazi dodao je će zaplenjeno oružje biti korišćeno kao materijalni dokaz u postupku protiv osumnjičenih.

“Kao materijalni dokaz zaplenjena su šest bacača granata, šest pušaka AK-47, dve puške i šest malokalibarskih oružja, uključujući 100 metaka i municija, kao i pet sanduka sa šaržerima. Po nalogu državnog tužioca orumnjičenima je određen pritvor”, navela je Ajvazi.

Izvor: Kosovo online / Kosovapress

Comments

Pročitaj još