• Početna>
  • Vesti>

Odluka o izdvajanju sredstava iz kategorije subvencija za pomoć porodicama čije su kuće oštećene u poplavama doneta na zasedanju SO Severna Mitrovica

Na 33. redovnom zasedanju Skupštine opštine Severna Mitrovica predstavljen je izveštaj komandira policijske stanice Mitrovica Sever Đorđa Karamarkovića o bezbednosnoj situaciji u opštini, a doneta je i odluka o izdvajanju sredstava iz kategorije subvencija za pomoć porodicama čije su kuće oštećene u poplavama i odluka za korišćenje subvencija za potrebe nevladinih organizacija i individualnih socijalnih slučajeva.

Karamarković je obavestio odbornike da je Kosovska policija u prva tri meseca bila angažovana u sprovođenju svih anti kovid mera, a sa ciljem suzbijanja korona virusa.

On je dodao da je tokom januara i februara 2021. godine, izrečeno 211 mandatnih kazni, uglavnom zbog organizovanih proslava i nenošenja zaštitnih maski. Karamarković je predstavio i kratak izveštaj o generalnoj bezbednosnoj situaciji u gradu.

Odbornicima se obratio i gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević, koji je ukazao na spremnost opštine i opštinskih inspektora, da pomognu i podrže rad policijske stanice.

Radojević je zatražio od komandira policije da pojačaju svoje aktivnosti na drugim poljima i izazovima, sa kojima se građani suočavaju, kao i da se potrude da dobiju što veće poverenje građana.

Saopšteno je da će kabinet gradonačelnika svakodnevno nastaviti komunikaciju sa komandirom policijske stanice u cilju efikasnijeg održavanja javnog reda i mira.

Na sednici je iznet i predlog za usvajanje odluke, kojom će se iz kategorije subvencija opštinskog budžeta podržati ugrožene porodice, čije su kuće oštećene u periodu vremenskih nepogoda i poplava.

Poseban akcenat je stavljen na to da se ovaj vid podrške odnosi isključivo na ograničeni broj porodica, koje je nakon nepogoda obišla opštinska komisija i utvrdila procenu štete.

Narednom tačkom dnevnog reda iznet je i predlog za donošenje odluke, da se takođe iz kategorije subvenicija opštinskog budžeta nastavi praksa kojom će se i u 2021. godini, iz ove budžetske kategorije podržavati projekti nevladinih organizacija, preduzetnici, kao i individualni zahtevi dostavljeni od strane socijalne kategorije građana, za podršku u vidu jednokratne pomoći, stipendiranja, lečenja i hitne intervencije.

Predloge o odlukama odbornicima je iznela zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić a obe tačke su jednoglasno usvojene.

Redakcija Radio Kosovske Mitrovice nije bila obaveštena o današnjem zasedanju SO Severna Mitrovica.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još