• Početna>
  • Vesti>

Gradonačelnik Zvečana sa predstavnicima nevladinih organizacija uručio tablet računare OŠ “Vuk Karadžić” u Grabovcu i “Sveti Sava” u Žerovnici

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković je zajedno sa predstavnicima nevladinih organizacija “Santa Marija”, “Poslovni centar Zvečan” i “Ženski Kulturni centar Zvečan” uručio tablet računare učenicima isturenih odeljenja osnovnih škola “Vuk Karadžić” u Grabovcu i “Sveti Sava” u Žerovnici.

Učenicima iz socijalno-ugroženim porodica podeljeni su i higijenski paketi, a školama su uručena dezinfekciona sredstva, a sve u cilju stvaranja bezbednijih uslova rada.

Tokom posete, gradonačelnik Zvečana je iskoristio priliku da o trenutnoj zdravstvenoj situaciji razgovara sa učenicima i roditeljima, apelujući na redovno pridržavanje preventivnih zdravstvenih mera, dok je sa direktorkama škola, Slađanom Fićović i Stanom Minić, razmenio ideje o daljem poboljšanju opštih uslova obrazovnih i tehničkih kapaciteta škola.

Direktorke škola, izražavajući zahvalnost na uručenim donacijama, takođe su naglasile stalnu i nesebičnu pomoć opštine Zvečan i lokalnih nevladinih organizacija, a posebno su istakle posvećenost gradonačelnika Jankovića na unapređenju obrazovnog sistema i položaja, kako učenika tako i nastavnog osoblja.

Najavljeno je da će Opština Zvečan kontinuirano i planski nastaviti sa aktivnostima vezanim za program “Otklanjanje posledica nastalih epidemijom Kovid 19 i sprečavanje daljeg širenja istog”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još