• Početna>
  • Vesti>

Todosijević: Žrtve NATO bombardovanja nisu i nikada neće biti zaboravljene

Povodom 22. godišnjice od NATO agresije predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević je sa svojim saradnicima primio članove porodica stradalih sa teritorije opštine Zvečan, nakon čega su se uputili ka spomeniku žrtvama NATO bombardovanja, u centru Zvečana, gde su položili venac i odali poštu stradalima.

“Rečima ispisanim na spomeniku „U znak zahvalnosti, poštovanja i nezaborava žrtvama NATO agresije sa teritorije opštine Zvečan 1998 – 2001. Čuvajte i volite Srbiju kao što smo je mi voleli“. i imenima 13 stradalih naših sugrađana poručujemo da žrtve NATO bombardovanja nisu i nikada neće biti zaboravljene. Naša obaveza je da čuvamo sećanje na njih i brinemo o njihovim porodicama. Oprostiti možemo, a zaboraviti samo ako nas ne bude, poručio je Todosijević.

Od početka NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije prošle su 22 godine. Vojna akcija NATO saveza na teritoriji tadašnje Savezne Republike Jugoslavije počela je 24. marta 1999. godine. Sedamdeset osam dana rata za Kosovo koji su promenili Srbiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još