• Početna>
  • Vesti>

Novoizabrani ministar u Kurtijevoj vladi pod optužnicom za zloupotrebu službenog položaja

Protiv ministra za infrastrukturu Ljiburna Aljiua u novoj vladi Aljbina Kurtija podignuta je optužnica prošle godine za zloupotrebu službenog položaja tokom njegovog angažovanja na mestu direktora u opštini Priština, potvrđeno je iz opštinskog Osnovnog tužilaštva.

Ljiburn Aljiu je pokušao da demantuje te navode rekavši da nikada nije primio takvu optužnicu.

Prema saopštenju tužilaštva, navodi se da je tužilac 17. aprila 2019. godine doneo odluku o započinjanju istrage, i da je sproveo sve radnje u vezi sa slučajem i odvojeno saslušao sve optužene.

Prema obaveštenju, navodi se da je Aljijua saslušan 05.08.2019. i na osnovu sakupljenih dokaza 24. jula 2020. tužilac podigao optužnicu za krivično delo “zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja”.

“Navodi da optuženi Ljiburn Aljiu nije dobio optužnicu od strane tužilaštva ne stoje, jer se optužnica dostavlja nadležnom sudu. U trenutku kada se optužnica uputi sudu, isti je dužan da strankama u postupku dostavi optužnicu. Tokom početnog ročišta, sudija pojedinac ili predsednik veća dostavlja kopiju optužnice okrivljenom ili okrivljenima, ako prethodno nisu dobili kopije optužnice, što znači da je strankama optužnicu dostavio nadležni sud”, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Ljiburn Aljiu je pod optužnicom učestvovao na izborima prošlog meseca i izabran za poslanika pokreta Samoopredeljenje, a potom i za ministra.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još