• Početna>
  • Vesti>

Todić: Sticanjem kolektivnog imuniteta pobedićemo koronavirus

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić u prisustvu upravnice Doma zdravlja Leposavić  droktorke Ljiljane Vukadinović održao je sastanak sa direktorima škola, predškolskih ustanova i institucija sa teritorije opštine Leposavić na kojem se govorilo o trenutnoj situaciji  u kojoj se opština Leposavić nalazi sa pandemijom koronavirusom i značaju vakcinacije zaposlenih u ustanovama i institucijama, kao i stanovnika naše opštine uopšte, a sve u cilju sticanja koletkivnog imuniteta.

Ovom prilikom predsednik Todić je istakao da je država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem svom narodu na Kosovu i Metohiji, među prvima omogućili vakcine, što je još jedan dokaz odgovorne politike prema narodu na Kosovu i Metohiji. 

Naglasio je da je država Srbija obezbedila dovoljne količine vakcina i apelovao na stanovnike  naše opštine da se prijave za vakcinaciju, kako bi stvaranjem kolektivnog imuniteta pobedili korona virus i vratili se normalnom životu, kao i realizaciji značajnih projekata i  nastavili put ekonomskog razvoja i prosperiteta opštine Leposavić.

Prijave za vakcinaciju se vrše kod izabranog lekara u nadležnom Domu zdravlja u Leposaviću, ambulanti u Lešku i Sočanici. Za sve prijavljene obezbeđen je prevoz do najbližih punktova za vakcinaciju u Raški uz medicinsku pratnju.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još