• Početna>
  • Vesti>

Konjufca predsednik Skupštine, Srpska lista nije podržala

Gljauk Konjufca izabran je za predsednika osmog saziva Skupštine Kosova sa 69 glasova, a njegov izbor nisu podržali DPK, DSK i Srpska lista.

U ime Pokreta Samoopredeljenje poslanik Adnan Rustemi predložio je Konjufcu za  predsednika kosovske skupštine, a za njegov izbor glasalo je 69 poslanika, 33 poslanika bilo je protiv, dok uzdržanih nije bilo.

Konjufca se u svom prvom govoru sa mesta predsednika kosovske skupštine zahvalio poslanicima koji su mu dali poverenje istakavši da za njega neće biti razlike među poslanicima izrazivši u ime svih poslanika zahvalnost građanima koji su dali poverenje poslanicima ovog saziva.

Konjufca je bio na čelu najvišeg zakonodavnog tela nakon izbora 6. oktobra 2019. godine, kada je Pokret Samoopredeljenje ostvario tesnu izbornu pobedu u trci sa DSK.

Posle postignutog koalicionog sporazuma sa DSK, on je podneo ostavku na mesto predsednika parlamenta, da bi poziciju prepustio Vjosi Osmani i postao ministar spoljnih poslova i dijaspore u prvom Kurtijevom kabinetu.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još