• Početna>
  • Vesti>

Opština Zvečan u borbi protiv Kovid 19 podelila građanima preko 1.500 zaštitnih maski

U prisustvu gradonačelnika Zvečana Vučine Jankovića i ostalih predstavnika opštine, realizovana je ulična akcija deljenja zaštitnih maski.

Tokom današnje aktivnosti podeljeno je više od 1500 zaštitnih maski za decu i odrasle, dok će se sa sličnim akcijama u cilju podizanja svesti o značaju nošenja maski među građanima nastaviti i u ruralnim sredinama već od ponedeljka. Nastavlja se i akcija deljenja tablet računara, kako bi se svim učenicima osnovnih škola omogućili adekvatni uslovi za praćenje onlajn nastave.

Najavljeno je da se u sklopu programa na prostoru celokupne opštine Zvečan od ponedeljka nastavlja i podela individualnih higijenskih paketa za učenike iz socijalno ugroženih porodica kao i kolektivnih dezinfekcionih paketa za obrazovne institucije sa naglaskom na isturena odeljenja u ruralnim sredinama, uključujući i manjinsku zajednicu.

Akcija je realizovana u sklopu programa pod nazivom „Otklanjanje posledica nastalih epidemijom Kovid19 i daljeg širenja istog”, koji uz podršku opštine Zvečan realizuju nevladine organizacije „Santa Marija“, „Poslovni centar Zvečan“ i „Ženski kulturni centar Zvečan“.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još