• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa rukovodstvom “Sinofarma”: Dogovorena isporuka još dva miliona doza vakcine

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je putem video-linka sa rukovodstvom kompanije “Sinofarm” o procesu nabavke vakcina, izgradnji fabrike kineskih vakcina u Srbiji, ali i o izgradnji i opremanju srpskih bolnica.

Predsednik Vučić je zahvalio predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, rukovodstvu Komunističke partije i predstavnicima “Sinofarma” na pomoći u snabdevanju vakcinama u najtežem trenutku, saopštilo je Predsedništvo.

Istakao je da je najveći broj građana u Srbiji vakcinisan upravo ovom vakcinom i naglasio važnost potpisivanja novog ugovora za novih dva miliona vakcina.

Ukazao je da su srpski strucnjaci dali veoma visoko mišljenje o kvalitetu i bezbednosti “Sinofarmove” vakcine. 

Predsednik “Sinofarm grupe” Liu Đingžen je zahvalio predsedniku i građanima Srbije na poverenju ukazanom kompaniji “Sinofarm” i dodao da je od početka pandemije 2020. godine upravo “Sinofarm”, kao najveća farmaceutska kompanija u Kini, preuzela odgovornost za borbu protiv ove bolesti.

“Srbija je prva evropska zemlja koja je odobrila vakcinu ‘Sinofarma’ i danas ćemo potpisati ugovor za isporuku novih dva miliona doza. Cenimo poverenje građana u naš proizvod i srećni smo što možemo da pružimo neophodnu podršku ljudima u Srbiji u borbi protiv virusa”, rekao je Liu Đingžen.

Tema razgovora bila je i izgradnja, rekonstrukcija i opremanje bolnica u Srbiji.

Ovom prilikom je potpisan Ugovor o kupovini vakcina kompanije “Sinofarm”, a sastanku i potpisivanju ugovora prisustvovala je i ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još