• Početna>
  • Vesti>

Selaković: Izuzetan značaj strateškog partnerstva Srbije i Rusije

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković poručio je danas u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom da Srbija pridaje izuzetan značaj strateškom partnerstvu s Rusijom i unapređenju sveukupnih odnosa, ukazujući na to da je ta zemlja i jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, Selaković je istakao da je Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Rusijom “na temeljima tradicionalnog prijateljstva i bliskosti dva naroda, strateškog partnerstva i spremnosti za produbljivanje saradnje u svim oblastima”.

On je izrazio zadovoljstvo postojećim intenzitetom i kontinuitetom susreta na visokom i najvišem nivou, izrazivši očekivanje da će se u skorije vreme realizovati poseta predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Srbiji.

U saopštenju se dodaje da je u razgovoru bilo reči i o predstojećoj poseti Selakovića Ruskoj Federaciji.

Posebnu zahvalnost šef srpske diplomatije izrazio je na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i naporima naše strane da se pitanje Kosova i Metohije reši mirnim i diplomatskim sredstvima, posredstvom dijaloga.

Na sastanku je naglašena važnost permanentne obostrane podrške u međunarodnim organizacijama.

Selaković je posebno podvukao zahvalnost Ruskoj Federaciji naporima koje je uložila da ruska vakcina „Sputnjik V“ bude dostupna i građanima Srbije, kako na bazi isporuka iz Rusije, tako i na osnovu postignutih dogovora o budućoj zajedničkoj proizvodnji vakcine u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još