Petković sa ministarkom privrede o pomoći malim i srednjim preduzećima na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ministarkom privrede Anđelkom Atanasković sa kojom je razgovarao o realizaciji projekata za pomoć građanima naše južne pokrajine, a koji su dogovoreni na nedavnom sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Kuršumliji, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Na današnjem sastanku dogovoreno je da Ministarstvo privrede odvoji značajna finansijska sredstva za pomoć razvoju malih i srednjih preduzeća u srpskim sredinama na teritoriji Kosova i Metohije, što je od izuzetnog značaja za poboljšanje uslova života i rada našeg naroda na teritoriji pokrajine, posebno u srpskim sredinama u centralnom Kosmetu i Kosovskom Pomoravlju.

Atanasković i Petković dogovorili su i pomoć za razvoj i podsticaj ženskog preduzetništva na Kosovu i Metohiji, kroz podršku različitim projektima koji za cilj imaju osnaživanje žena i njihovo zapošljavanje, ali i modalitete za pomoć početnicima u biznisu.

Na ovom sastanku ministarka Atanasković i direktor Petković istakli su da je važno nastaviti pomoć srpskim preduzećima koja posluju na teritoriji Kosova i Metohije.

Oni su se saglasili da je važno da se saradnjom i zajedničkim naporima svih državnih organa pomogne srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Sastanku u Ministarstvu privrede su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, načelnica u ministarstvu Julijana Vučković, kao i pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju zadužen za podršku privredi, poljoprivredi i ruralnom razvoju Veselin Kočanović, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments