• Početna>
  • Vesti>

Krizni štab opštine Gračanica apeluje na poštovanje antikovid mera

Krizni štab opštine Gračanica i opštinsko odeljenje inspekcije upućuju apel građanima da svaki pojedinac, poslovni i privredni subjekt kao i institucija imaju obavezu poštovanja anti kovid mera i da će u suprotnom biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

Opštinsko odeljenje inspekcije u saopštenju navodi da je više nego jasno da se mere za suzbijanje širenja Kovida moraju poštovati i da su za svako nepoštovanje mera predviđene kazne.

Kako bi se smanjilo širenje virusa i izbegle kazne odeljenje inspekcije poziva građane da iste primenjuju u potpunosti.

Navodi se da su oblasti visoke frekvencije građana i rizika od širenja zaraze usled nepoštovanja propisanih mera na prvom mestu sektor gastronomije (kafići, kafane, restorani) a iza njih ne zaostaju banke kao i institucije i ustanove gde se pružaju šalterske usluge.

“Kontrola će se raditi svakodnevno, redovno i vanredno od strane inspekcije i policije. Pored velikog broja upozorenja i izrečenih kazni, imamo činjenično stanje da se u većini kafića ne poštuju mere ograničenog broja u prijemu gostiju , imamo zatečena stanja u redovima stranaka i klijenata ispred ustanova i banaka gde se u velikom broju slučajeva ne poštuju osnovne anti kovid mere poput nošenja maski i održavanja fizičke distance. Apelujemo na vlasnike i menadžere u privrednom sektoru, kao i na same građane na poštovanje mera jer ćemo u suprotnom pojačati izricanje kazni ne samo za ove društvene kategorije već i na civilna lica bez izuzetaka i tolerancije” navodi se u saopštenju.

Odeljenje inspekcije opštine Gračanica takođe obaveštava građane da se mere samoizolacije moraju poštovati, da će se strogo kontrolisati i da će se u slučaju nepoštovanja izricati kazne u skladu sa zakonom .

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još