• Početna>
  • Vesti>

Eljezi: Završeno ponavljanje brojanja, posle odluke Vrhovnog suda, proglašenje konačnih rezultata

Ponavljanje brojanja glasova je završeno, čekamo odluku Vrhovnog suda po žalbama, pa ćemo pristupiti objavljivanju konačnih rezultata, rekao je portparol CIK Valjmir Eljezi, a prenosi Ljajmi.

Eljezi je potvrdio da je ponavljanje brojanja glasova završeno i da sada očekuju odluke Vrhovnog suda po žalbama kandidata.

„Tokom dana završeno je prebrojavanje glasova sa 134 biračka mesta i još 7 na osnovu odluka Izbornog panela za žalbe i predstavke“, rekao je Eljezi.

CIK sada očekuje odluke po žalbama Vrhovnog suda, posle čega će pristupiti proglašenju konačnih rezultatat vanrednih parlamentarnih izbora održanih 14. februara na Kosovu.

„Čekamo odluke Vrhovnog suda u vezi sa žalbama koje su podnete ovoj instituciji. CIK će postupiti u skladu sa odlukama, a zatim pristupiti i potvrđivanju konačnih rezultata “, kaže Eljezi.

Bivši predsednik Vrhovnog suda Fejzulah Hasani  ističe da Vrhovni sud  u roku od 48 sati treba da odluči o žalbama i da je dobro što će time biti otklonjenje dileme oko krađe glasova, manipulisanja i falsifikovanja rezultata u korist nekih kandidata za poslanike.

Veliki broj žalbi juče je upućen Vrhovnom sudu, uglavnom kandidatima za poslanik koji su zatražili ponovno brojanje glasova, jer tvrde da je bilo nepravilnosti u brojanju.

Između ostalih i po dva kandidata  za  poslanika iz bošnjačke i romske zajednice podnela su  žalbe Vrhovnom sudu. Kandidati za poslanike Duda Balje i Veton Beriša zatražili su poništavanje glasova za Adrijanu Hodžić iz bošnjačke zajedice i romsku inicijativu u svim opštinama sa srpskom većinom.

Izvor: Kosovo online / Ljajmi

Comments

Pročitaj još