Bilgič: Turska podržava dijalog Beograda i Prištine

Odlazeći ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič izjavio je da Turska podržava dijalog Beograda i Prištine i kakav god dogovor bude, to će podržati.

“Međutim, jako je teško uskladiti svaki deo spoljne politike, naravno postoje neki problemi, ali to ne bi trebalo da bude izgovor da ne razvijamo naše odnose. Mi se izuzetno trudimo u svim drugim oblastima da razvijamo naše odnose sa Srbijom”, rekao je odlazeći ambasador Turske za RTS.

Na konstataciju da u Srbiji posluje više od 1.000 turskih kompanija i da su turske kompanije očito zadovoljne poslovanjem ovde, ambasador je kazao da u ovom trenutku postoje fabrike tekstila, zatim pogoni komponenti za automobilsku industriju.

“Ima još investitora koji razmatraju da dođu. Siguran sam da će se investicije stabilno razvijati i u budućnosti sve dok budemo imali odlične politicke odnose”, rekao je Bilgič.

Bilgič je rekao da je siguran da će građani Srbije ove godine moći da putuju u Tursku bez pi-si-ar testa.

“Naš cilj je da ove godine ugostimo što više turista. Više od 10 odsto turske populacije je vakcinisano. To znači da će vakcinacija biti završena do leta. Siguran sam da će građani Srbije ove godine moći da putuju bez pi-si-ar testa u Tursku”, rekao je Bilgič.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće danas u oproštajnu posetu ambasadora Turske Tanžua Bilgiča.

Izvor: RTS

Comments