• Početna>
  • Vesti>

U Srbiji preminulo 17 pacijenata, koronavirus potvrđen kod još 4.071 osobe

U poslednja 24 sata na koronavirus testirana su 15.774 uzorka, od kojih je 4.071 pozitivan. Preminulo je još 17 pacijenata.

Na respiratorima 166 pacijenata. Do sada je obavljeno ukupno 1.613.682 vakcinacija, drugu dozu primilo je 592.903 građana.

Nakon sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid-bolnica, saopšteno je da se koronavirus ponovo zahuktava, i da je veći broj primljenih u bolnice nego otpuštenih.

Takođe je povećan broj pregleda u trijažnim centrima.

Na sastanku je dogovoreno da se bolesnici pre svega upućuju u kovid-bolnice u Batajnici i Kruševcu, a da KBC “Bežanijska kosa” i Zvezdara za sada ne prelaze u kovid sistem.

U Beogradu se računa i na kapacitete KBC Zemun i Dragiša “Mišović”.

U Srbiji su, prema najnovijim podacima Vlade, izvršene 1.576.983 vakcinacije protiv koronavirusa, a obe doze vakcine primila su 563.922 građanina.

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema broju građana koji su primili obe doze vakcine na milion stanovnika prva je u Evropi. Posle Srbije su Malta i Island.

U svetu je Srbija na sedmom mestu po broju vakcinacija na milion stanovnika, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, SAD i Maldiva.

Prema broju građana koji su primili obe doze vakcine na milion stanovnika u svetu, Srbija je četvrta, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, a ispred SAD.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još