Teško povređen dečak u Gračanici, na njega vozilom naleteo Albanac; Kancelarija za KiM: Za takav čin nema opravdanja

Dvanaestogodišnji L. P., dečak srpske nacionalnosti teško je povređen kada ga je danas oko 17 sati u blizini bolnice u Gračanici, dok je vozio bicikl udario automobil kojim je upravljao pripadnik albanske nacionalnosti.

Muškarac koji je izazvao nesreću, izašao je iz automobila i pobegao sa lica mesta, a prema rečima očevidaca reč je o Albancu.

Dete je u teškom stanju, bez svesti prevezeno u najbližu zdravstvenu ustanovu u Prištini. Na lice mesta izašli su pripadnici kosovske policije koji vrše uviđaj.

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se počinilac ovog nehumanog i gnusnog dela hitno privede pravdi. Tražićemo najstrožu kaznu za onog koji je mogao da povredi dete i potom ne pokaže ni trunku saosećanja da se zaustavi i pomogne. Za takav čin nema opravdanja.

Samo će se najstrožom kaznom poslati jasna poruka da srpska deca nisu mete i da ne smeju još jednom biti žrtve bez kazne. To od Kosovske policije, ali i međunarodne zajednice, očekuje svaka srpska porodica na Kosovu i Metohiji.

Današnji događaj izazvao je razumljivu uznemirenost i revolt Srba u Gračanici, ali i širom Kosova i Metohije. Molimo ih da ostanu mirni, a država će svim raspoloživim kanalima učiniti sve da počinilac bude adekvatno sankcionisan.

Takođe, Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružiće svu moguću pomoć i logistiku porodici povređenog dečaka”, kaže se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade RS.

Izvor: RKM (saopštenje)

Foto: Kancelarija za KiM

Comments