• Početna>
  • Vesti>

Petković: U tekstilnom pogonu u Raški 50 radnih mesta za Srbe sa KiM

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da će u tesktilnom kombinatu “Raška” biti obezbeđeno 50 radnih mesta za Srbe sa prostora Kosova i Metohije naglasivši da je to značajna vest za Leposavić.

Petković je kazao da je posetio tekstilni pogon u Raški i da je dogovoreno da se 50 žena sa KiM zaposli u toj fabrici.

“Kada imate strane investicije, domaće investicije, kada otvarate fabrike i radna mesta, to je onda budućnost i nada za sve nas, pa tako i za naše građane na KiM”, rekao je Petković za televiziju K1.

On je podsetio na jučerašnji sastanak u Raški sa institucionalnim i političkim predstavnicima Srba sa KiM kako bi realizovali dogovore i projekte definisane s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Petković je najavio nove infrastrukturne projekte, izgradnju novih bolnica i vrtića, puteva, novog univerzitetskog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Istakao je da će u okviru paketa finansijske pomoći za Srbe sa KiM, koji je inicirao predsednik Vučić, svaki nezaposleni dobiti 200 evra, a svako dete i punoletan građanin po 100 evra.

“To će biti značajna pomoć za Srbe na KiM, posebno južno od Ibra. Jedna petočlana porodica će jednokratno dobiti između 500 i 700 evra”, rekao je Petković.

Dodao je da će se radni sastanci sa predstavnicima Srba sa KiM održavati i u budućnosti kako bi bili dogovoreni svi koraci u realizaciji projekata.

“Kada se borite za KiM, borite se za svakog čoveka tako što pomažete svoj narod, a to možete onda kada je država Srbija ekonomski jaka. Zato predsednik Vučić sve vreme insistira na miru i stabilnosti i na dijalogu jer samo tako Srbija može da se razvija”, naveo je Petković.

Izvor: TANJUG

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još