• Početna>
  • Vesti>

Pokušaj pljačke u Gračanici, na meti porodica Miloša Andrejevića

U Gračanici se sinoć malo pre 20 sati dogodila pljačka. Na meti pljačkaša našla se porodica Miloša Andrejevića dok se njegova supruga Aleksandra nalazila u kući, a Miloš bio na službenom putu.

Kako je prenela RTV Gračanica, provalnik je ušao kroz prozor spavaće sobe  i kada ga je Aleksandra ugledala panično je napustila kuću, a provalnik pobegao. Prvi rođaci pozvali su hitnu pomoć i policiju.

Andrejeviće je posetio predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, a policija je izvršila uviđaj.

“Nisam bio kod kuće kada se pljačka dogodila, a javila mi je snaja koja je i videla lopova kada je napuštao kuću. Policija će, nadam se, ovog puta pronaći počinioca jer oni nisu daleko, mislim da je tu neko iz komšiluka,” kaže brat opljačkanog Miloša, Dragan Andrejević.

Još jedan od braće, Ljubiša Andrejević kaže da njih petorica braće živi u Gračanici i skoro su svi bar po jednom bili opljačkani, dodaje i to, da su samo prethodne godine bili opljačkani 3 puta.

“Živimo u nadi da će naše institucije da odrade svoj posao i pronađu pljačkaše, možemo da izađemo u susret policiji, mi uvek sarađujemo , ovog puta imamo određene sumnje pa ćemo videti,” kaže Ljubiša Andrejević.

Porodicu Andrejević obišao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

“Na žalost porodica Andrejević je po četvrti put na meti pljačkaša i ovo je stvarno neshvatljivo. Nakon razgovora sa članovima porodice Andrejević vidimo da oni imaju određene sumnje ko bi mogli da budu izvršioci ovih pljački. Na policiji je da otkriju počinioce, a ovo je očigledno još jedan od pritisaka da porodica Andrejević napusti prostor KiM, ali oni to neće učiniti”, rekao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Popović ističe da će on kao gradonačelnik i direktori svih odeljenja opštine Gračanica raditi svim snagama na bezbednosti građana.

“Mi kao opština nećemo to dozvoliti, već ćemo tražiti i apelovati na sve bezbedonosne strukture ovakvi slučajevi ne smeju da se došavaju na prostoru Gračanice. A mi ćemo biti uz svoj narod i trudićemo da ne samo ova već sve prethodne pljačke budu rešene”, dodaje Popović.

Policija je po pozivu došla na mesto događaja i izvršila uviđaj, a komandir policije Bratislav Trajković je za RTV Gračanica rekao da će policija učiniti sve da se počinioc pronađe.

“Oko 20 sati policijskoj stanici prijavljena je krađa ili pokušaj krađe u kući Andrejevića i ovo nije prvi put. Izvršili smo uviđaj i sa svim podacima i informacijama koje imamo od strane žrtve s obzirom da je osumnjičeni zatečen u kući, pokušaćemo da na osnovu svih podataka ovog puta nađemo počinioca”, rekao je komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković.

Ovo je četvrti put da  je neko od članova porodice Andrejević opljačkan, oni žive u nadi da će bar ovaj sličaj biti rasvetljen do kraja.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još