Petković sa mati Haritinom o bezbednosti sestrinstva Pećke patrijaršije

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Beogradu sa igumanijom manastira Pećka patrijaršija, mati Haritinom.

Petković je igumaniji Haritini preneo brigu Kancelarije i svoju lično za zaštitu verske i kulturne baštine na KiM i istakao projekte koje Kancelarija sprovodi na njihovoj obnovi, promociji i zaštiti.

Tokom iskrenog i otvorenog razgovora, Petković se sa mati Haritinom dotakao i pitanja bezbednosti sestrinstva Pećke patrijaršije i izazovima sa kojima se one svakodnevno susreću.

Direktor Kancelarije za KiM je igumaniji Haritini čestitao izbor novog patrijarha, njegove svetosti gospodina Porfirija pod čijom upravom je i stavropigijalni manastir Pećka patrijaršija, duhovno sedište srpskih patrijarha.

Njih dvoje razgovarali su i o epidemiološkoj situaciji na Kosovu i Metohiji i na koji način Kancelarija može da pomogne u odgovoru na posledice pandemije virusa Kovid 19.

Sastanku u Palati „Srbija“ prisustvovao je i dr Dušan Jovović, pomoćnik direktora zadužen za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments