Petković sa ambasadorom Mađarske o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa ambasadorom Mađarske u Republici Srbiji Atilom Pinterom o političko-bezbednosnoj situaciji u našoj južnoj pokrajini i nastojanjima Beograda da se u dijalogu sa Prištinom dođe do kompromisnog rešenja, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju rekao je da je od suštinske važnosti za normalizaciju odnosa i položaj Srba na KiM pobeda Srpske liste na pokrajinskim izborima i osvajanje svih deset zagarantovanih mesta u prištinskom parlamentu Privremenih institucija samouprave.

Direktor Petković i ambasador Pinter razgovarali su i o sprovođenju vakcinacije protiv korona virusa i pri tome su se složili da je Srbija u samom vrhu zemalja po broju ljudi koji su se vakcinisali.

„Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i našim prijateljima u mogućnosti smo da obezbedimo veliki na broj i više vrsta vakcina, kako bi imunizacija bila na što većem novou. To omogućava vakcinaciju i našeg naroda sa prostora Kosova i Metohije”, zaključio je Petković.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments