• Početna>
  • Vesti>

Na centralnom Kosmetu vakcinisano preko 50 odsto penzionera

Od izbijanja pandemije najodgovornije su generacije trećeg doba, koji su to pokazali kada je vakcinacija. Na centralnom Kosmetu vakcinisano je preko 50 odsto penzionera.
 

„Penzioneri  kao najodgovornija kategorija našeg stanovništva, poslušali su poziv struke i rukovodstva Republike Srbije, a i rukovodstvo Saveza penzionera Srbije tako da su se penzioneri masovno odazvali imunizaciji . Prema našim saznanjima, do sada je vakcinisano 75 odsto stanovništva tj. penzioneri sa centralnog Kosmeta a oko 50 odsto je revakcinisano. Komentari na vakcinaciju su pozitivni i njihov primer treba da slede i ostali i da u naredih mesec dana prime svi vakcine, jer ćemo jedino tako da steknemo imunitet i da konačno pobedimo ovu pošast“, rekao je predsednik Udruženja penzionera  Gračanice Vesko Stojković.

Stariji sugrađani kažu da su opušteniji nakon vakcine i da se polako vraćaju normalnom životu.Stav penzionera prema vakcinaciji i u drugim srpskim sredinama na KiM je istovetan uz i dalje odgovorno ponašanje preporučenih epidemioloških mera.

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još