• Početna>
  • Vesti>

Uboden mladić u K. Mitrovici; Radojević: Međuetničkim incidentima nema mesta u našem gradu

Foto> Radio Mitrovica sever

Kasno sinoć u severnom delu Kosovske Mitrovice, nedaleko od STŠ “Mihajlo Petrović Alas” jedno lice ubodeno je oštrim predmetom, prebačeno je u bolnicu a osumnjičeni je priveden u policijsku stanicu.

Kako izveštava portal Kossev, pozivajući se na izjavu
zamenika regionalnog komandira regiona Sever Besima Hotija, povređeni muškarac (1987) je zbrinut u bolnici u Severnoj Mitrovici, ima povredu lica i nakon ukazane pomoći, pušten je kući.

“Osumnjičenog napadača (1997) je policija odmah uhapsila nedaleko od mesta događaja“ rekao je Hoti, ne precizirajući koje su nacionalnosti bili žrtva i napadač.

Gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević izdao je danas saopštenje u kome navodi da je reč o međuetničkom incidentu u kome je povrede zadobio mladić srpske nacionalnosti.

“Tom prilikom povređen je mladić srpske nacionalnosti kome su nanete povrede u predelu glave zbog kojih je zbrinut u bolnici u Kosovskoj Mitrovici. Međuetničkim incidentima i napadima na Srbe nema mesta u našem gradu, te pozivam sve građane na uzdržanost a predstavnike policije pozivam da pojačaju budnost i preventivno deluju” navodi Radojević u saopštenju u kom ujedno zahvaljuje policiji na brzom delovanju.

“Takođe pozivamo predstavnike međunarodne zajednice da jasno osude ovaj, jasno definisan,napad na Srbe i pošalju jasnu poruku da osuđuju ovakve incidente, čime će pokazati da imaju nultu toleranciju na nasilje i na napade na Srbe ma gde živeli i bez obzira na nacionalnost napadača ili društveni položaj žrtve” ističe Radojević.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još