• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Neću da ćutim i braniću Kosovo kako znam i umem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je on branio Kosovo bolje nego svi političari pre njega i dodao da će nastaviti da ga brani kako zna i ume.

Vučić je gostujući na TV Prva, između ostalog podsetio da je za vreme prethodne vlasti u Srbiji 90 zemalja sveta priznalo Kosovo.

“Za vreme njihove vlasti 90 zemalja je priznalo nezavisnost Kosova, samo su ćutali na to. Neću da ćutim i braniću Kosovo i Metohiju kako znam i umem”, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da ne postoji nikakav “non pejper” sa zahtevom oko Kosova, ali ono što postoji i što očekuje su “teški pritisci” i objedinjavanje snaga Vašingtona i Brisela.

“Međusobno priznanje je postalo moto”, rekao je Vučić.

Istakao je da još uvek razmišlja o sadržaju čestitke koju je dobio za Dan državnosti od američkog predsednika Džoa Bajdena.

“Čudno je to kada se neko drugi raduje, a ne onaj ko je čestitku primio”, rekao je Vučić i dodao da to nije pristojno, ali će to, kaže, Bajdenu reći u lice.

Dodao je da Bajdena ne treba potcenjivati jer je on, po rečima Vučića, veoma inteligentan čovek.

“Reč je o iskusnom ozbiljnom i prekaljenom političkom lideru. Postoje stvari koje su činjenice, ali ako hoćeš da pošalješ neku političku poruku uzmeš telefon i pozoveš”, naveo je Vučić.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još