Rakić: Srbi moraju ostati složni i ne smeju nasedati na provokacije

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da se pritisak na srpski narod i Srpsku listu nastavlja, a sve u cilju razbijanja jedinstva.

“Poštovani građani, nakon veličanstvene pobede kojom smo u rukama srpskog naroda zadržali svih deset mandata u Prištini nastavlja se pritisak Prištine na naš narod i Srpsku listu, a sve sa ciljem razbijanja jedinstva koje smo svi zajedno teškom mukom izborili” navodi Rakić u svom saopštenju.

Kao što ste i sami svedoci, napadi su orkestrirani i naređeni od strane Aljbina Kurtija, a realizuju se preko njegovih poslušnika, pre svih Rade Trajković i Nenada Rašića, dodaje Rakić.

Rakić ističe da je jučerašnji incident rezultat privatnih sukoba i nema nikakve veze sa političkim delovanjem Nenada Rašića.

“Jučerašnji incident, tačnije organizovana tuča dve grupe mladića, u kojoj je povređeno više mladića, među kojima i sin Nenada Rašića, je rezultat privatnih sukoba tih mladića, koji traje već nekoliko dana, i nema apsolutno nikakve veze sa političkim delovanje njegovog oca. Ovo je istina koja je opšte poznata svima u Gračanici, pa i Rašiću i Radi Trajković, ali su oni još jednom pokazali svoje nečoveštvo i u dogovoru sa svojim mentorom Aljbinom Kurtijem zloupotrebili ovaj incident i pokušali da lažima uzdrmaju slogu našeg naroda, a sebi zarade koje mesto pod Kurtijevim skutima prikazujući ovaj incident kao politički”

Rakić smatra da će se pritisak nastaviti i apeluje na srpski narod da bude uzdržan i veruje svojoj državi.

“Poštovani građani, kao predsednik Srpske liste, institucije kojoj na svakim izborima dajete svoje poverenje imao sam obavezu da vam detaljno predstavim o čemu se konkretno radi, ali i da apelujem na sve vas da budete uzdržani, verujete svojoj državi i svojoj Srpskoj listi. Ovo naglašavam jer sam svestan da se na ovome neće završiti, i da će se nastaviti sa pritiscima, izmišljotinama i lažima jer srpsko jedinstvo je bedem našeg opstanka, i ono što najviše smeta našim neprijateljima. Zato su ovih dana na meti Kurtija i njegovih podrepaša predsednik Aleksandar Vučić i Srpska lista”

Kurti je svestan da neće ispuniti svoja obećanja iz kampanje, jer se populizmom ne unapređuje život građana, niti se rešavaju problemi, zato će nastaviti da vrši pritisak na srpski narod, a mi moramo biti svesni svoje odgovornosti i ne smemo dozvoliti da nas isprovociraju, dodaje Rakić.

“Pozivam vas da budete jedinstveni, složni, baš kao što smo bili na izborima 14. februara, a mi, vaši politički predstavnici ćemo nastaviti da se borimo za vas, vaše porodice, za mir na ovim prostorima i bolji život” zaključuje se u saopštenju predsednika Srpske liste Gorana Rakića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments