• Početna>
  • Vesti>

Dačić: Poslanici bi mogli da analiziraju Bilčikov izveštaj

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi poslanici mogli da razmatraju izveštaj izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika u plenumu nakon što bude usvojen u Evropskom parlamentu.

Odgovarajući na poslaničko pitanje šefa poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđa Milićevića, Dačić je rekao da ne bi govorio o objektivnosti izveštaja, navodeći da sama činjenica da u EP ima poslanika koji se raduju kada se objavi nešto negativno o Srbiji govori o tome kakav je odnos prema svemu tome i o dvostrukim standardima.

“Kad već govorimo o pažnji međunarodne zajednice, želim samo da podsetim da su na KiM završeni izbori, kako sami kažu, prvi put bez međunarodnih posmatrača iz OEBS-a. I to Viola fon Kramon (izvestilac za Kosovo) smatra za oličenje demokratije, ali zato će se u Srbiji voditi međustranački dijalog”, rekao je Dačić.

Kako kaže, ispada kao da je demokratija doživela procvat na KiM u poslednjim godinama da nisu potrebni nikakvi posmatrači.

“Ali kada izveštaj o Srbiji bude usvojen u nekoj formi, razmatraćemo ga, kao što smo razmatrali izveštaj Evropske komisije”, rekao je Dačić.

Milićević je podsetio da će se sednica EP na kojoj će se odlučivati o kompletnom izveštaju biti održana krajem marta.

Pitao je Dačića da li postoji mogućnost da poslanici Skupštine Srbije dobiju Bilčikov izveštaj kako bi ga analizirali i zauzeli određene stavove.

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još