Ponovo pretnje Srbima povratnicima u Žaču kod Istoka

Povratnika u selu Žač kod Istoka Veljka Komatovića juše su uznemiravali Albanci iz istog sela dok je obilazio svoje imanje, u trenutku mu preprečivši put zbog čega je bio primoran da se obrati policiji.

Veljko Komatović ispričao je RTS-u detalje incidenta u kojem su mu pretili Albanci iz susedne porodice, sa kojom su povratnici i ranije imali problema.

“Dok sam obilazio njivu i kretao se ka kući, naišla su dva Albanca iz susedne porodice Keljmendi, preprečivši mi put na mom imanju. Povukao sam se i krenuo drugim pravcem, rekavši im da se udalje sa njive, na šta su uzvratili da dođem do njih, da ih ja udaljim”, rekao je Komatović.

Dodao je da su mu “pretili i da su pominjali Ramuša Haradinaja”.

Komatović je, kada je stigao do kuće, uzeo telefon i pozvao policiju, kojoj je kasnije ispričao šta mu se dogodilo, prenevši im da je jako uznemiren i uplašen zbog bezbednosti svoje i drugih povratničkih porodica u selu.

Nakon razgovora sa njim, policija je otišla kod albanske porodice Keljmendi, rekao je Komatović.

Podsetio je da se radi o albanskoj porodici sa kojima su povratnici u Žaču imali velikih problema tokom povratka.

“Pucali su na nas, napadali nas fizički, na moju suprugu su dva puta nasrtali nožem dok je bila u drugom stanju. Sve je to prošlo i zaustavilo se 2014. godine. Od tada nismo imali problema, ali danas se problem ponovo javlja”, ispričao je Veljko Komatović i pozvao sve koji mogu da utiču i zaštite desetak povratničkih porodica u Žaču, koje žive na svom imanju.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još