• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija EU: Svim političkim partijama na Kosovu je u interesu normalizacija odnosa sa Srbijom

Kancelarija EU u Prištini saopštila je da je u interesu svih političkih partija na Kosovu da se kreću ka napretku na evropskom putu, kao i punoj normalizaciji odnosa sa Srbijom, prenosi Gazeta Ekspres.

Kancelarija EU je u saopštenju, nakon današnjeg sastanaka šefa Evropske unije na Kosovu Tomaša Sunioga i lidera ABK Ramuša Haradinaja, ponovila da je potrebno što pre formirati novi kosovsku vladu.

“Ambasador EU na Kosovu imao je dobar razgovor sa Haradinajem. Važno je da se vlada formira i što pre izabere premijer. U interesu je svih političkih partija da mogu da napreduju na evropskom putu kao i u punoj normalizaciji odnosa sa Srbijom“, kaže se u saopštenju.

Sa druge strane, Haradinaj je istakao da je tokom razgovora od Sunioga zatražio podršku EU za rešavanje vitalnih interesa Kosova.

“Tražio sam od ambasadora njegovu i podršku EU u izazovima koji čekaju našu zemlju, liberalizaciji viznog režima, evroatlantskim integracijama i sporazumu o uzajamnom priznavanju između Kosova i Srbije”, rekao je Haradinaj.

Izvor: Gazeta express/Kosovo Online

Comments

Pročitaj još