Oštećeno sedam autobusa firme “Joe travel”

Nepoznate osobe, noćas su polomile šoferšajbne, na sedam autobusa prevozničke firme “Joe travel”, iz Kosovske Mitrovice.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, major Besim Hoti rekao je za Kontakt Plus da je noćas, nekoliko minuta nakon ponoći, policija dobila informacije o oštećenju autobusa na parkingu u Rudaru u opštini Zvečan i na autobuskoj stanici u severnom delu Mitrovice.

“Konstatovano je da su polomljene šoferšajbne na sedam autobusa, vlasništvo firme “Joe travel”. Policija je obavila preliminarne istražne radnje. Javni tužilac je naložio otvaranje slučaja kao oštećenje pokretne imovine. Procena štete mora doći od strane vlasnika autobusa”, rekao je Hoti.

Precizirao je da su oštećena četiri autobusa na parkingu u Rudaru i tri u Mitrovici, u krugu autobuske stanice. 

Slučaj je pod istragom, za sada nema osumnjičenih, ali će policija intenzivno raditi na njihovom pronalaženju i utvrđivanju motiva za izvršenje ovog kriminalnog dela, naveo je Hoti. 

Pričinjena materijalna šteta je oko 10 hiljada evra, kaže za Kontakt Plus vlasnik firme “Joe travel”, Goran Antić.

Ne zna koji bi mogli biti motivi za oštećenje autobusa, jer, kako kaže, ni sa kim nije u sukobu i nije dobijao nikakve pretnje.

“Šteta je negde 10 hiljada evra, ne znam još tačno, jer nisam još uzeo predračun iz Glas servisa. Ne znam, nema nikakvih razloga, ni sa kim nisam u svađi, nisam dobijao nikakve pretnje niti upozorenja. Videćemo šta će istraga pokazati”, rekao je Antić.

Neminovno je da šteta na autobusima utiče na posao.

“Utiče i bez toga dosta loše, a sada smo ostali bez sedam vozila na neko vreme, dok ne saniramo štetu. A i kad budemo sanirali štetu, šta ćemo dalje raditi, to je isto pitanje. Jer, život ovde uopšte je nebezbedan, kako nas koji se bavimo privatnim poslovima, tako i naše imovine, koja je tu na izvol’te”, podvukao je Antić.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još