Kamberi: Teško da će Srbija priznati KiM, Vučić kupuje vreme

Poslanik u skupštini Srbije Šaip Kamberi izjavio je da će u ovom trenutku biti teško da Srbija prizna nezavisnost Kosova, pre svega zbog parlamentarnih izbora planiranih za april naredne godine.

On je gostujući na RTK na albanskom jeziku rekao da predsednik Aleksandar Vučić navodno kupuje vreme za to, kao što je to radio i bivši predsednik Boris Tadić.

“Pre izbora u Srbiji, problematično je očekivati priznanje Kosova i malo je verovatno da Vučić preduzme taj korak pre izbora, jedino ako se ne dogodi nešto veliko poput Vašingtonskog sporazuma”, rekao je Kamberi.

Govoreći o odnosima sa liderom pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem, Kamberi je kazao da se često sastajao sa njim dok je bio opozicija i da se nada da će se ti susreti nastaviti sada kada je u vladi.

Kako je rekao, interes Albanaca iz takozvane Preševske doline je da imaju direktne odnose sa privremenim institucijama u Prištini, kao i da će u razgovoru sa Beogradom zahtevati da Albanci iz tog dela Srbije imaju ista prava kao Srbi na Kosovu.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments