• Početna>
  • Vesti>

Vulin: Zastoj u pregovorima Beograda i Prištine veoma opasan

Ministar srpske policije Aleksandar Vulin izjavio je da su albanski pregovarači spremni na sve, pa i na izazivanje nasilja, da ne ispune do sada dogovoreno, prenose Večernje Novosti.

Vulin navodi i da je zastoj u pregovorima Beograda i Prištine veoma opasan.

„Kada smo ušli u dijalog sa Prištinom sve sile su korišćene da nas uvedu u pregovore, a sada Šiptari beže od svake mogućnosti razgovora. To govori koliko je dobro i hrabro Vučić vodio pregovore ali i da su šiptarski pregovarači spremni na sve, pa i na izazivanje nasilja, samo da ne ispune do sada dogovoreno.“, rekao je Vuilin.

Na pitanje kako bi odgovorio američkom predsedniku Bajdenu na čestitku koju je uputio Vučiću povodom Sretenja, a u kojoj se spominje međusobno priznavanje Srbije i Kosova, Vulin kratko odgovara:

“Selim-paši otpozdrav na pismo…”

Povodom tvrdnji predstavnika Albanaca da je sud odlukom da odbije tužbu protiv Vulina zbog korišćenja termina “Šiptari ozakonio institucionalizaciju jezika mržnje” prema njima, Vulin kaže da on koristi izraz “koji je bukvalno prenet iz jezika naroda koji sebe zove šiptarski, a zemlju zajedničkog porekla Šćiprijom”.

„Srbija je pravna država i nepravosnažnu presudu ne mogu da komentarišem, ali mogu da osudim sramne napade na srpsko pravosuđe i ćutanje sudijskih udruženja. Naši sudovi su dobri samo kada sude kako bi volele “Žene u crnom” i Šaip Kamberi. To je nedopustivo i mora da prestane. A što se samog spora oko naziva tiče, ja koristim izraz koji je bukvalno prenet iz jezika naroda koji sebe zove šiptarski, a zemlju zajedničkog porekla Šćiprijom. Nema se tu šta više objašnjavati.“, izjavio je Vulin.

Izvor: Večernje novosti

Foto: pokretsocijalsta.rs

Comments

Pročitaj još