• Početna>
  • Vesti>

Petković: Srpsko jedinstvo je još jednom odnelo pobedu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je srpskom narodu na Kosovu i Metohiji na deset osvojenih poslaničkih mesta na održanim parlamentarnim izborima na Kosovu.

“Čestitam srpskom narodu na Kosovu i Metohiji na tome što je na danas održanim izborima, u skladu sa pozivom svoje države i predsednika Aleksandra Vučića, gotovo jednodušno podržao Srpsku listu, kojoj će pripasti svih deset poslaničkih mesta namenjenih predstavnicima Srba” poručio je Petković.

Srpsko jedinstvo je još jednom odnelo pobedu, uprkos brisanju glasača iz biračkog spiska, smanjivanju broja biračkih odbora i političkim provokacijama u kojima su prednjačili Ramuš Haradinaj i Aljbin Kurti, dodaje Petković.

Petković ističe da je “pobedila politika srpske sloge i sabornosti, jer Srbi na Kosovu i Metohiji su prepoznali ozbiljnost trenutka i važnost da u predstojećem periodu u Prištini budu predstavljeni kao monolitna i nepokolebljiva politička snaga”.

“Visokom izlaznošću na birališta naš narod je pokazao da ga ni loše vreme, ni epidemija virusa korona ne mogu sprečiti da, onda kada je to potrebno, odlučno stane u odbranu svog položaja i prava na Kosovu i Metohiji i naših zajedničkih nacionalnih interesa. Srpskoj listi i njenim predstavnicima u privremenim institucijama samouprave u Prištini želim da, kao i do sada, budu čvrsti i nepobedivi u borbi za srpske interese” dodaje Petković.

“Srbija je danas ponosna na naš narod na Kosovu i Metohiji, koji je svima održao lekciju o slozi i zajedništvu i ozbiljnosti i odgovornosti pred izazovima i problemima” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još