• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM najoštrije osuđuje odluku Prištine da novinarskim ekipama TV Pink i RTV Kraljevo ne dozvoli ulaz na KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje odluku privremenih institucija u Prištini da novinarskim ekipama TV Kraljevo i TV Pink zabrani da danas izveštavaju sa izbora na Kosovu i Metohiji.

Televizijskim ekipama ove dve medijske kuće kosovska policija nije dozvolila prelaz preko administrativne linije na Jarinju, navodi u saopštenju Kancelarija za KiM.

“Ekipa regionalne televizije “Kraljevo” danas je, posle više sati zadržavanja, vraćena sa ovog administrativnog prelaza bez obrazloženja, a isti tretman sinoć je doživela i ekipa Televizije “Pink”, koja je na prelazu čekala više od 4 sata, da bi im oko ponoći bilo rečeno da ne mogu da uđu na teritoriju Kosova i Metohije.

Po sredi je nezapamćeno kršenje prava na slobodu izveštavanja, informisanja i novinarskog rada, o čemu je Kancelarija za Kosovo i Metohiju obavestila i administraciju u Briselu” ističe se u saopštenju.

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od privremenih institucija u Prištini da omogući slobodno i nesmetano izveštavanje medija i očekuje od međunarodnih predstavnika da osude ovakav čin i prema njemu se jasno odrede kao nedopustivom pritisku na slobodu medija, što su vrednosti koje ne smeju biti ugrožene nečijom samovoljom” zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još