Danas je Svetski dan radija

Dan radija, 13. februar obeležava se danas širom sveta. Unesko je proglasio ovaj dan da bi promovisao radio i sve mogućnosti koje on pruža.

Radio je medij koji dopire do najširih slojeva stanovništva i koji može učiniti mnogo za obrazovanje, kulturni i politički dijalog i pomoći ljudima u najrazličitijim životnim situacijama.

Svetski dan radija je Unesko utvrdio 2011. godine i to baš zato što je 13. februara 1946. prvi put emitovan program Radija UN.

Radio je još uvek najdinamičniji, najbrži i najinteraktivniji medij koji postoji, koji se adaptira promenama u XXI veku i nudi nove načine interakcije i uključivanja.

Jedan od pronalazača radija je i Nikola Tesla. On je prvi predstavio principe radija i prenos signala na velike daljine.

Radio Kosovska Mitrovica postoji 38 godina. Pored tradicionalnog emitovanja programa na frekvenciji 104,6 MHz, program Radio Kosovske Mitrovice, dostupan je i na internetu, a postoji i aplikacija za mobilne telefone. Naše vesti možete pratiti na stranici radiomitrovicasever.com

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još