• Početna>
  • Vesti>

Vitošević: Uz pomoć opreme koju smo dobili radićemo još efikasnije

U Rektoratu Univerziteta u Prištini sa Privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, predsednik Privremenog organa opštine Aleksandar Spirić je donirao lap-topove i mašinu za štampanje diploma.

Rektor Univerziteta Priština sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici je izrazio zadovoljstvo zbog posete predsednika Privremenog organa Aleksandra Spirića i značajne i vredne donacije koja je uručena ovoj visokoškolskoj ustanovi.

“Informatička oprema koju smo dobili u ovom trenutku je jako bitna za rad našeg informatičkog centra. Kovid 19 je uspeo da mnoge stvari u našim životima promeni pa tako i sam sistem i proces izvođenja nastave i nastavno naučnog procesa.

I bez ove opreme u tehnološkom smislu naš Univerzitet je redovno izvršavao svoje obaveze, ali ovom donacijom i opremom koju smo namenski naručivali radićemo još efikasnije. Posebnu zahvalnost dugujemo Kancelariji za KiM , kao organu Vlade i Privremenom organu opštine na razumevanju koje su imali za naše potrebe, a ona će već danas biti u prostorijama i koliko sutra naš informatički centar biće bogatiji za najmoderniju opremu, koja će omogućiti i lakše izvođenje nastave ali i bolju i efikasniju opremljenost u naučno tehnološkom smislu”, rekao je prof. dr. Zdravko Vitošević rektor Univerziteta u Prištini.

“Posebno smo zahvalni što smo pored kompjuterskih sistema dobili i mašinu na kojoj će se štampati diplome i dodaci diploma za naše svršene studente. To je najsavremenija mašina koja omogućuje štampanje diploma, jedinstvena je i ne može se krivotvoriti. Bezbednosni sistem je tako uređen da svaka diploma ima naredni broj. Značajno je da jedan Univerzitet ima takvu opremu za softificirano izdavanje isprava svršenim studentima”, dodao je Vitošević.

Rektor Vitošević je dodao da se zahvaljuje zbog ove donacije ali i dosadašnjeg razumevanja od strane svih lokalnih samouprava na teritoriji KiM jer je to važno i od interesa za sve studente koji studiraju na ovom Univerzitetu.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još