• Početna>
  • Vesti>

Petković: Samo Srpska lista garantuje opstanak Srba na KiM

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Vanredni parlamentarni izbori koji se u nedelju održavaju na Kosovu prilika su da Srbi pokažu slogu i jedinstvo, jer samo kad smo nastupali pod jednim barjakom uspeli smo da ostvarimo najvažnije pobede. Zato je važno da u nedelju, svi kao jedan stanemo uz Srpsku listu, poručio je u intervjuu za Informer direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Srpska lista je do sada na izborima osvajala svih 10 mesta u parlamentu u Prištini, što joj je donosilo mesto ministra u Vladi Kosova. Mnogima danas u Prištini i u drugim centrima moći ne odgovara sloga Srba. Ali budite uvereni, to im neće uspeti. Samo Srpska lista koja ima podršku Beograda i predsednika Vučića i samo ona garantuje, opstanak i ostanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji“, dodao je Petković.

Navodi da se Srbija svakoga dana suočava sa snažnim pritiscima i oni neće postajati lakši. “Samo kroz institucije u Prištini, a uz podršku i koordinaciju sa našim predsednikom i vladom možemo da se izborimo za dobrobit našeg naroda  i da imamo moć i mogućnost da utičemo na to da se srpski glas čuje. Zato nam je važno i da Srpska lista osvoji svih deset poslaničkih mesta”.

Ističe da su i Trajkovićeva i njeni saradnici lažni srpski predstavnici, koji su svesni da ih srpski narod na Kosovu i Metohiji ne želi i da ih je davno prezreo. “Zato sada Rada Trajković i njen šef Dragan Đilas, zarad čistog ličnog interesa i želje za funkcijama, pokušavaju da se dodvore albanskim partijama i profitiraju na srpskoj muci”, ističe Petković.

Komentarišući bilbord postavljen u Čaglavici, s porukom “Sloboda ima ime – OVK”, rekao je da predstavlja glorifikacijuove kriminalne organizacije i otvorenu provokaciju Srbima i drugom nealbanskom stanovništvu na KiM.

“Da li najnoviji bilbord poručuje da Srbi i drugi nealbanci treba da strahuju za svoju bezbednost i živote, sada kada se bliži i godišnjica 17. februara i jednostrano proglašene nasilne secesije? Znam da im nije ni jednostavno ni lako, ali molim Srbe da ostanu uzdržani i mirni pred ovakvim provokacijama, jer njihova država nikada neće dozvoliti da se pogrom srpskog naroda ikada više ponovi”, rekao je Petković.

Kancelarija za KiM donirala je školama u Kosovskoj Kamenici opremu i nastavna sredstva vredne više od 3,5 miliona dinara.

“Radimo za našu decu. I nova bolnica u Gračanici u koju će biti uloženo šest miliona evra, i novih 180 stanova za mlade bračne parove, socijalno ugrožene i interno raseljene i nova radna mesta, sve je to u toj funkciji”, poru;io je Petković.

Izvor: Kosovo onlajn

Comments

Pročitaj još