Narodni poslanici Vujičić, Marić i Savić: Pošaljimo snažnu poruku glasom za Srpsku listu

Narodni poslanici u Skupštini Republike Srbije Danijela Vujičić, Ljubomir Marić i Milan Savić izdali su saopštenje u kojem pozivaju građane Kosova i Metohije da u nedelju 14. februara izađu na parlamentarne izbore i “daju glas za srpsko jedinstvo, opstanak i budućnost”.

“U nedelju 14.02.2021. godine, održavaju se vanredni izbori za pokrajinski parlament u Prištini. Ovo nisu obični izbori za Srbe i ostali nealbanski narod na Kosovu i Metohiji, jer su po svemu što se dešavalo u prethodnom periodu uvek bili poruka koja se šalje svima koji bi želeli da se srpski glas ne čuje u Prištini, poruka da smo i dalje tu i da ćemo se boriti za svoja prava” navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je “sada trenutak kada treba da pokažemo da se naše postojanje i jedinstvo ne može umanjiti.”

Ovaj put su se oni koji bi želeli da nema jedinstva među nama potrudili da nam smanje našu snagu i da obesprave naš glas tako što su oskrnavili i iskasapili biračke spiskove u želji da onemoguće osnovno demokratsko pravo, pravo na izbor. Zato je sada više nego prethodnih godina važno da što masovnije svi zajedno u nedelju izađemo i damo glas za srpsko jedinstvo, naš opstanak i borbu za budućnost. Sada je momenat kada treba da pokažemo da čak i kada pokušavaju da smanje našu snagu oduzimanjem prava glasa velikom broju naših sugrađana, ne mogu da umanje ili izbrišu naše postojanje i jedinstvo. Zato dragi naši sugađani na ovim izborima moramo da još jednom pošaljemo snažnu poruku glasom za Srpsku listu, glasom za jedinstvenu politiku opstanka, glasom za našu neraskidivu vezu sa državom Srbijom i glasom za našu budućnosti i budućnost naše dece na Kosovu i Metohiji. Zato što znamo da je naše da se držimo zajedno i borimo, zato glasajmo smo svi u nedelju za Srpsku listu. Živela Srbija” stoji u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments