• Početna>
  • Vesti>

Petković: Rada Trajković više ni ne krije da svoje favorite ima isključivo među albanskim partijama

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

“Dok se Srbi na Kosovu i Metohiji pod snažnim pritiscima bore za svoj opstanak i ostanak u južnoj srpskoj pokrajini, Rada Trajković više ni ne krije da svoje favorite ima isključivo među albanskim partijama i da za njih otvoreno radi” saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Đilasova saradnica je danas, vodeći se isključivo vlastitim političkim ćarom i golim interesom, i pre kraja izbora najavila koaliciju sa Aljbinom Kurtijem. Srbima na Kosovu i Metohiji su potrebni snažni politički zastupnici i brana pred prištinskim institucijama, a ne oni koji su spremni na svakojake ustupke zarad ličnog benefita, navodi se u saopštenju.

“Svojim degutantnim pohvalama na račun Kurtija, Trajkovićeva se nedvosmisleno ponudila za saradnju čoveku koji zagovara stvaranje projekta “Velike Albanije” navodi se.

Đilasovoj Radi nije zasmetalo ni što je Kurti s naoružanim pripadnicima UČK upao na sever pokrajine da provocira incidente pred golorukim narodom, ističe Petković.

“Ne, za nju su istinski i osvedočeni čuvari srpskog naroda i srpskog jedinstva na Kosovu i Metohiji oličeni u Srpskoj listi najveći problem, jer predstavljaju branu velikoalbanskom projektu i pogromu Srba sa ovih prostora” dodaje se u saopštenju.

“Zbog toga pozivam Srbe da još snažnije i glasnije podrže Srpsku listu na ovim izborima i sebi osiguraju bolju budućnost, a ovakve političke pojave jednom za svagda pošalju u političku penziju” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Comments

Pročitaj još