Kurti: Kosovo je oslobođeno od Srbije, sada ga moramo osloboditi od korupcije

Lider Pokreta Samoopedeljenje Aljbin Kurti rekao je tokom predizbornog skupa te stranke u Suvoj Reci da je “Kosovo oslobođeno i nezavisno od Srbije”, a na predstojećim izborima mora biti oslobođeno i nezavisno od korupcije, prenosi Reporteri.

Kurti je rekao da je kriminal na Kosovu osnažio toliko “da su pojedinci moćniji od države”.

“Sa novom vladom na čijem ću čelu biti ja, neće više biti kriminalaca”, poručio je Kurti.

Prema njegovim rečima, 14. februara svaki građanin mora da izrazi slobodnu volju da omogući velike promene u sektorima ekonomije, obrazovanja, kulture, zdravstva i spoljne politike.

“U nedelju, 14. februara, svaki građanin, svaka porodica, svaka opština moraju da izraze svoju slobodnu volju i omoguće velike promene u ekonomiji, obrazovanju, kulturi, zdravstvu, spoljnoj i unutrašnjoj politici i time pruži šansa našoj generaciji i budućim generacijama za svetlu budućnost”, rekao je Kurti.

Druga na listi Samoopredeljenja i v.d kosovskog predsednika Vjosa Osmani rekla je da bi Suva Reka trebalo da bude “bastion promena”.

“Vi niste bastion drugih, ali jeste bastion promena. Omogućićete referendum od 14. februara i postaraćete se da vaš glas i poverenje više nikada ne budu zloupotrebljeni”, zaključila je Osmani.

Izvor: Kosovo online / Reporteri

Comments