• Početna>
  • Vesti>

Hodžić: Da suživot u multietničkim zajednicama postane stvarnost

Kroz Građansku inicijativu „Ujedinjena Zajednica – Adrijana Hodžić“ svoje znanje i višegodišnje iskustvo stečeno u vladinim i nevladinim organizacijama stavljam u službu svih, napisala je Hodžićeva na Fejsbuku.

Kako je istakla, cilj Građanske inicijative Ujedinjena zajednica – Adrijana Hodžić je da “kvalitetan suživot u multietničkim zajednicama postane stvarnost za sve i da svaki čovek sa ponosom svoju budućnost vidi na Kosovu”.

“Kroz svoj rad sam se uvek borila da se prava svih zajednica ostvare. Moji napori su rezultirali uvođenjem prve pijaće vode u opštini Kačanik, organizovanjem više inicijativa za podršku malim i srednjim preduzećima i za rešavanje problema žena na Kosovu. Posebno sam ponosna na otvaranje Sigurne kuće na severu Kosova pod zajedničkim pokroviteljstvom lokalnih samouprava”, napisala je Adrijana Hodžić.

Kako je navela, naredni korak bio bi, formiranje novih lokalnih samouprava sa bošnjačkom većinom”.

“Ovo je jedini siguran način da se omogući ostanak i opstanak ne samo bošnjačke zajednice na ovim prostorima, već da se zaštite sve manjinske zajednice (turske, romske, goranske, egipatske, aškalijske) koje žive u Pećkom i Prizrenskom regionu”.

Hodžićeva poručuje da je vreme za suživot i “kreiranje pravih zajednica”.

Izvor: RTV Kim

Comments

Pročitaj još