• Početna>
  • Vesti>

Udruženje penzionera Gračanice dobilo svoje prostorije zahvaljujući opštini i Kancelariji za KiM

Nakon dve godine od reosnivanja u Gračanici je otvorena kancelarija Udruženja penzionera koja će biti od koristi i na usluzi svima u trećem životnom dobu.

– Mogu s ponosom da kažem da su svi naši najstariji uvek uz nas, uvek uz našu državu Srbiju i da imamo konstruktivne i veoma dobre razgovore o tome na koji način možemo da unapredimo, ne samo uslove za naše najstarije sugrađane, već i na koji način oni mogu da daju doprinos u našoj zajedničkoj borbi za naše nacionalne interese – kaže Srđan Popović, predsednik opštine Gračanica.

Otvaranje kluba, pored opštine, pomogla je i Kancelarija za Kosovo i Metohiju, koja je prepoznala važnost udruženja sa do sada, preko 800 pristupnih članova.

– Postoji jedan zavidan nivo društvene brige i društvene odgovornosti i Kancelarije za Kosovo i Metohiju i opštine Gračanica i ostalih lokalnih organizacija i i nstitucija, kao i države Srbije u celini. U suštini, društvena briga i društvena odgovornost za populaciju trećeg doba – kaže Vesko Stojković, predsednik Udruženja penzionera.

U narednom periodu, sa stvaranjem uslova zbog pandemije, u planu je osnivanje Saveza penzionera Kosova i Metohije i Kancelarije trećeg doba Srbije.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još