• Početna>
  • Vesti>

Opština Zvečan i Srpska lista ulažu napore kako bi olakšali život meštanima u udaljenim srpskim selima

U sklopu predizbornih aktivnosti predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan i kandidat za poslanika na predstojećim izborima Ivan Todosijević ,  obišao je selo Lokva gde je opština, u proteklom periodu, iz sopstvenih sredstava finansirala izgradnju dovoda  rezervoara za vodu, kupatila za tri domaćinstva i pomogla adaptaciju kuće i uredjenje prostora oko kuće nastavniku u penziji Ljubisi Maksimovicu.

U razgovoru sa meštanima istaknut je i problem putne infrastrukture pa se u narednom periodu planira i nasipanje i asfaltiranje određene deonice puta prema ovom selu kako bi se omogućio bolji i kvalitetniji život preostalih meštana koji ovde žive. Ovo je još jedan dokaz da Opština Zvečan i Srpska lista ulažu sve napore kako bi olakšali i učinili život boljim meštanima u udaljenim srpskim selima kako bi oni opstali i ostali.

Meštani sela Lokve gde danas ima oko 15 domaćinstava izrazili su veliku zahvalnost za ono što opština Zvečan  čini za sve Srbe na ovim prostorima, a posebno što se velika pažnja posvećuje starijim licima u udaljenim ruralnim sredinama .

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još